S cílem usnadnit uživatelům používat naše webové stránky využíváme cookies. Používáním našich stránek souhlasíte s ukládáním souborů cookie na vašem počítači / zařízení. Nastavení cookies můžete změnit v nastavení vašeho prohlížeče.

Úvod » Časopisy » Herbář » Herbář 8/2015


        

Herbář 8/2015

skladem

 

Číslo produktu: SP-08-2015
:
37,00 Kč (1,52 €)

do košíku:
  ks  

Kompletní specifikace

Vyšlo 24. 7. 2015

Zvýhodněné předplatné

Chlebíčky tak, jak je známe, jsou ryze českým vynálezem a měli bychom na ně proto být patřičně hrdí. Ochutnejte je ale bez majonézy, bramborového salátu a dalších nezdravých surovin.

Česká pochoutka
Dvoustrana, jež nahlíží do historie chlebíčků. Odkud se vzaly a kdo může za jejich rozšíření u nás? Přidáme i tipy, jak si z nezdravé pochoutky udělat vyváženou svačinu. Více na str. 4–5.

Tajemství semínek
Mohou být součástí pomazánek, dipů anebo z nich můžeme rovnou připravit zdravé chlebíčky. Semínka jsou bohatá na minerální látky, vitamíny a cenné oleje. Jejich každodenní konzumace by měla být součástí zdravého jídelníčku. Překvapí vás na str. 6–9.

Šalvěj hispánská
Natolik zajímavá rostlina, že je třeba věnovat jí extra stránky. Znát ji budete nejspíše pod názvem „chia“, přičemž populární jsou její semínka, jež dnes už běžně seženeme v obchodech. Co všechno umí a jak s nimi zacházet? Čtěte na str. 10–13.

Chlebíčkové bylinky
Připravit z nich můžete spoustu dobrot, které využijete nejen na chlebíčky. Případně se hodí jako krásná dekorace, jež hosty okouzlí. Bylinky by ve studené kuchyni rozhodně měly hrát prim. O těch nejlépe se hodících pro tento účel čtěte na str. 14–17.

Domácí pečivo
Pravý francouzský chléb či křupavé bagetky. Připravíme si je zdravě a jen se po nich zapráší. Pro výrobu domácího pečiva navíc využijeme tradiční kvas. Pokud nevíte, jak na něj, prozradíme vám to krok za krokem. Nalistujte str. 18–19.

Nejen pomazánky
Bylinková másla, rozmarýnová pěna, okurkové jednohubky i syrové „raw“ pečivo či pomazánky. To nejlepší, co jsme v kuchyni Bylinky revue pro vás mohli připravit. Recepty jsou vybrány podle našich chuťových buněk a doufáme, že okouzlí i vás. Okuste na str. 20–22.

Komentáře

NÁZORY A DOTAZY NÁVŠTĚVNÍKŮ

Nebyl zatím přidán žádný názor. Přidejte svůj názor nebo dotaz jako první.

KONTAKTY

Bylinky Revue

Adresa: Šantrochova 1862/11

PSČ: 162 00 Praha 6

Email: logistics(a)mojebylinky.cz

Telefon: +420 775 229 382

NzI1NGQ